Plus500

tisdag 1 mars 2016

Handel med CFD För att komma igång med din handel behöver du först göra en insättning som täcker det initiala marginalkravet för affären.

Handel med CFD
För att komma igång med din handel behöver du först göra en insättning som täcker det initiala marginalkravet för affären.
När man handlar CFD så har du inget direkt ägande i bolaget som du har vid traditionell aktiehandel. Du handlar på aktiens prisrörelse, vilket innebär att din vinst/förlust på affären avgörs av skillnaden mellan öppningsnivån och stängningsnivån på positionen. Du har ingen rösträtt på bolagsstämmor eller tillgång till andra företagsspecifika händelser. 

Positionen kommer däremot att justeras för utdelning. Om du är "lång" (köpt aktier) kommer ditt konto att krediteras för utdelning och om du är "kort" (blankat) så kommer ditt konto att debiteras för utdelning.  

En CFD-affär clearas inte på en central handelsplats som t.ex. Stockholmsbörsen utan är ett OTC-derivat (Over the Counter). Priserna på våra aktie-CFD deriveras direkt från den underliggande marknaden och följer priset på aktien för varje rörelse. När du handlar aktier utgår det aldrig något courtage för dina affärer utan vår avgift är inbakad i handelsspreaden.  


En annan fördel förutom de låga avgifterna för handeln är att dina affärer är kvittningsbara för beskattning precis som för traditionell aktiehandel.   Om du ligger "lång" i marknaden (köpt värdepapper och gör en vinst om den underliggande marknaden stiger i värde) så kommer ditt konto belastas negativt beroende på att du endast deponerat marginalkravet för att öppna din position och får tillgång till hävstång. 

Räntekostnaden för långa positioner är 2% + den dagliga interbankräntan (LIBOR, STIBOR etc). Exemplet är baserat på en årsränta som om du endast har en postion öppen över en natt så divideras räntesatsen med 360 (dagar).   

Om du i stället ligger "kort" i marknaden (sålt värdepapper och gör en vinst om den underliggande marknaden faller i värde) har du deponerat det fulla värdet på positionen och kommer därför att erhålla ränta på positioner som du håller öppna över natten. Ränteintäkten för korta positioner är den dagliga interbankräntan - 2%. Om den dagliga interbankräntan är lägre än 2% så kommer ditt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.